Naše činnost běží dál

Září 14th, 2022

Rok 2022 rychle ubíhá, jak se zdá, vše se nějak zrychluje…a my nadále pokračujeme v naší činnosti. V letošním roce jsme neotáleli a uspořádali jsme několik akcí pro děti a mládež v Příboře  a dalších městech, pro rodiče a náhradní rodiny především z MS kraje.

V březnu a dubnu jsme měli 2 víkendová setkání tzv. Víkendy finanční gramotnosti pro děti a mládež od 12 let. Byli jsme opět na Marině Jonáš v Dolních Domaslavicích, kde je pro tyto akce ideální místo a prostředí. Mladí lidé se opět učili, jak hospodařit, jak si připravit rodinný rozpočet, jak vařit, jak uklízet a také jak se v kuchyni domluvit…

Z komentářů účastníků:

“Naučil/a jsem se vařit palačinky….chodit dříve spát…zapnout sporák…pitvat kuře…dělat hezká jídla…šetřit peníze a nezapomenout něco…vařit vývar…kupovat olej…jíst nudle s nutelou a kečupem…naučila jsem se odkosťovat kuře…alias jak sundat maso z kosti” Více o akci zde

Začátkem května jsme měli možnost strávit víkend v hotelu Lexor v Příboře na tzv. OCHOZu pro ženy. Tentokrát nás bylo 18 a užili jsme si nádherné prostředí hotelu, ale také vzájemný čas strávený nad povídáním a reflexem. Děkujeme majitelce za poskytnutí výrazné slevy! Více zde.

Koncem května jsme uspořádali vzdělávání pro náhradní rodiče v Hrádku n/O na téma Labyrint pěstounů a ráj poznání. Tohoto setkání se účastnilo 29 účastníků a nejen, že jsme si dobře popovídali, něco nového se dověděli, ale také se velmi dobře najedli!

V červnu jsme se školili na kemp a v červenci jsme měli 2 týdny pobytu na prostřední Bečvě na téma Antické olympijské hry:

  • 1. běh pro rodiny s dětmi – celkem 70 účastníků včetně malých dětí
  • 2. běh pro děti a mládež – celkem 66 účastníků
Začátkem září jsme uspořádali pro 95 členů našich rodin neformální sobotní odpolední  setkání na Marině Jonáš, kterému říkáme SEuJO. Tak opět čas na vzájemné sdílení a také dobré jídlo. Jako vždy!
V letošním roce naši činnost podpořilo město Příbor z veřejné finanční dotace na činnost a také průběžně financujeme naši činnost z drobných darů jednotlivců a skupin. Činnost v oblasti náhradní rodinné péče financujeme ze státního příspěvku na výkon pěstounské péče, který poskytuje Úřad práce Ostrava dle zákona. Náš vděk za všechny dary nebere konce!

 

 

 

Komentáře jsou uzavřené.