Letní kemp “Irská balada”

Březen 17th, 2009

Pro všechny – děti, dospívající, žáky, studenty, rodiče s dětmi, babičky a dědečky s vnoučaty, tety a strejdy se synovci či neteřemi, sestřenice a bratrance a všechny lidičky od 0 do 100 let!!!

Zveme na rodinný letní kemp „Irská balada” s výukou angličtiny s rodilými mluvčími ze Severního Irska

Program:

Během 6 dnů se usídlíme na keltský středověký hrad „Middle River Fortress”, kde se seznámíme se irskými zvyky, hudbou, tancem, jejich „novodobým jazykem” angličtinou a také společně oslavíme obdobu keltského svátku Lugnasad! Dovíme se příbězích sv. Patrika, patrona Irska.
Během týdne budeme také protahovat svá těla a ducha: sportovat, soutěžit, vyrábět, kreslit, koupat se, chodit na výlety, zpívat, hrát si a vůbec vše, co patří k letnímu rodinnému kempu. Večerní dobrovolné programy budou zaměřeny více na ducha: představí se nám naši hosté ze zahraničí a podělí se o své zkušenosti.

Výuka angličtiny:

Formální výuka angličtiny bude probíhat dle programu s rodilými mluvčími v menších skupinách podle znalostí účastníků (po úvodním testu budou rozděleni). Během kempu se však neformálním způsobem budou účastníci budou seznamovat se slovní zásobou názorným způsobem, prožitkovou metodou apod.
Výuka menších dětí bude probíhat podle programu „Z pohádky do pohádky” a děti se pomocí pohádkových postav, říkadel a písní naučí základní slovní zásobu a fráze.
Formální výuka angličtiny pro dospělé není povinná, v případě dětí budou rodiče v přihlášce dítě do angličtiny přihlašovat a pak již účast na výuce bude závazná. Náhradní program zajištěn!

Termíny:

  • 1. běh: 12.-18. července 2009 – pro děti a mládež od 7 do 18 let (účast rodin možná!)
  • 2. běh: 19.-25. července 2009 – pro děti a mládež, pro celé rodiny a všechny, kteří by s rodinami rádi strávili čas

Popis místa a ubytování:

Rozsáhlý 3 ha oplocený pozemek je situován do malebné krajiny Vsetínských vrchů, v rekreační oblasti Horní Bečva – Soláň, 5 km východně od Rožnova pod Radhoštěm, v blízkosti zurčí řeka Bečva. V přehledném a bezpečném areálu pro děti je několik hřišť (fotbalové, antukový a asfaltový povrch), průlezky, houpačky, posezení, ohniště a množství malebných zákoutí. V hlavní budově jsou standardně vybavené 5 – 6 lůžkové pokoje se společným sociálním zařízením, jídelna s TV/DVD, videem a klavírem, dětský bar, ošetřovna a izolace. Pro doprovod jsou ve vedlejším křídle k dispozici pokoje s vlastním sociálním zařízením, společnou kuchyňkou a společenskou místností. Pro výuku a program slouží samostatná dřevěná budova – 4 třídy (tabule, lavice), šatny, sociální zařízení a 2 malé učebny vhodné i pro sportovní aktivity. V areálu je možné parkovat. Více na: http://svp-becva.webpark.cz

Možnost dobrovolných workshopů:

Účastníci kempu si budou moci přímo na místě navíc vybrat z několika různých workshopů:

  • tvořivé činnosti
  • rodina a moje místo v ní
  • rodičovský workshop
  • sportovní posilování
  • jak použít Knížku beze slov
  • sportovní workshop
  • fotografický workshop
  • hudební workshop apod.

Kolik to všechno bude účastníky kempu stát?

Ubytování včetně veškerých lůžkovin, strava 5x denně, celodenní pitný režim, odměny:

  • 1900 Kč děti do 12 let
  • 2000 Kč pro děti od 12 do 18 let
  • 2600 Kč dospělí
  • Děti do 3 let bez nároku na lůžko zdarma.
  • Speciální rodinný balíček: 2 dospělí a 2 děti 8 800 Kč!

Doprava vlastní.

Příjezd prvního dne v době od 11:00 do 12:00, odjez posledního dne od 9.00 do 10:00 h.

Podmínkou přihlášení je odeslání vyplněné přihlášky (pro děti do 18 let s podpisem rodiče nebo zákonného zástupce). Po obdržení přihlášky zašleme podrobnější informace. Můžete také poslat přihlášku pomocí e-mailu na rezervace@viafamilia.cz nebo využít přímo internetovou přihlášku – přihláška zde.

Informace pro rodiče:

Informujte se u svého místního MÚ (sociální odbor) ohledně případného příplatku na dětský pobyt pro vaše dítě.

Ochrana osobních dat:

Údaje, uvedené v této přihlášce, jsou pro vnitřní potřebu AVF a organizace se zavazuje, že s nimi bude nakládat v souladu se zákonem o ochraně osobních dat. Podpisem rodiče souhlasí, že dávají souhlas s pořizováním fotografií pro dokumentační účely AVF.

Skupinoví vedoucí

Vedoucí na táborech jsou řádně vyškolení a prověření pracovníci, kteří mají zkušenosti s dětmi a rodiče mohou mít jistotu, že o jejich děti bude 24 h postaráno. Na táboře bude také 24 h přítomen certifikovaný zdravotník.

Dotazy:

V případě dotazů se telefonicky obraťte na AVF, o.s., 558 113 743, mobil 731 510 616 nebo pište na e-mail: letni.kemp@viafamilia.cz nebo na naši adresu: Academia Via Familia o.s., Jičínská 881, 742 58 Příbor

Počet míst je omezen! Přihlášky přijímáme až do vyčerpání kapacity kempu dle data přijetí přihlášky. Podrobné informace zašleme až po odeslání přihlášky.