Akce v Příboře a okolí

Prosinec 20th, 2021

I když byl rok 2021 rokem, kdy se více rušilo než plánovalo z důvodů mimořádných opatření ve stejné míře, podařilo se nám uspořádat několik akcí pro naše spoluobčany v Příboře.

Jsme vděční, že v nějaké míře mohl během celého roku (i když s přestávkami) probíhat náš pěvecký smíšený sbor Gospel SC. Přibližně 15 členů z Příbora včetně hudebníků od menších dětí po dospělé se dle možností scházelo na nacvičovali jsme písně, především gospely a chvály. Bohužel jsme nemohli uspořádat žádný koncert, ale o to více jsme si spolu s chutí za dodržení všech opatření zazpívali.

Od r. 2011 pořádáme pravidelně tzv. víkendy finanční gramotnosti pro děti z dětských domovů, pěstounských rodin a další zájemce. V letošním roce se nám v menším počtu dle omezení, ale přesto uspořádat 2 víkendy u Žermanické přehrady. Mladí lidé od 12 si sami plánuji, nakupují, vaří a uklízejí v rámci daného rozpočtu (75 Kč na osobu na den). Mezi vařením si povídáme spoustu užitečných věcí a modelujeme si, jak by to mohlo vypadat v reálném životě. Během víkendů si samozřejmě hrajeme, soutěžíme, sportujeme apod. Tento pobyt jsme uspořádali díky příspěvku Nadace Terezy Maxové dětem.

OCHOZ pro ženy pořádáme také každý rok, letos v omezeném počtu pro skupinku žen z Příbora a okolí. Jsou to vždy 2 dny plné povídání, smíchu, sdílení, odpočinku, dobrého jídla a spánku. Letošní téma bylo “Život je jako bonboniéra…”

Během léta jsme mohli uspořádat týdenní letní kemp pro rodiny s dětmi a pak týdenní kemp pro děti a mládež již tradičně v Prostřední Bečvě. Kempu se pravidelně účastní děti, mládež a celí rodiny z Příbora. Opravdu jsme si do sytosti užili sportu, soutěží, humoru, výletů a zajímavého programu na téma Avengers.

Během celého roku buď osobně dle možností, ale především on-line probíhal Klub otevřeného srdce pro lidi s duševním onemocněním a jejich rodinné příslušníky. On-line setkání proběhly desítky a zvláště v době, kdy je omezen sociální kontakt, je to opravdu důležití pro naše spoluobčany mít svůj prostor ke sdílení toho, čím procházejí.

Bohužel jsme letos museli zrušil Den rodiny, Konferenci otců a také víkendové potáborové setkání. Doufáme, že všechno budeme moci dohnat v r. 2022.

Děkujeme městu Příboru za příspěvek na naši činnost, díky němuž jsme mohli akce pro naše spoluobčany uspořádat!

 

 

Komentáře jsou uzavřené.