Peníze nebo život!

Únor 20th, 2017

Všichni známe zvolání: “Peníze nebo život!” Co byste volili? Samozřejmě, že život! Občas však v nakládání s penězi o život jde. denně si čteme v médiích o zadlužených lidech, nešťastnících, kteří se zamotali tak do finančních problémů, že si dokonce sáhnou na život.

Jde s tím něco dělat? Určitě! Nechceme-li celý život dítěti zavazovat tkaničku, nejlépe, když ho naučíme, aby si zavazovalo samo. No, někdo řekne, však ono se to v dospělosti nějak naučí. A asi tomu tak u tkaničky je, ale co peníze? Dá se s nimi naučit zacházet? Nejlepší příklad je vždy v rodině. Když děti vidí, jak je maminka počítá, zda jí vyjde na všechno, co potřebuje. Když slyší, jak tatínek hromuje, aby se zastavovala voda, zbytečně nenechávalo svítit či nevyhozovalao jídlo, že pak třeba nebud na dovolenou…ale co děti, které neměly možnost vyrůstat v rodině nebo v ní začaly vyrůstat později?

Právě pro tyto mladé lidi každoročně připravujeme víkendy finanční gramotnosti. Letos za podpory Nadace Terezy Maxové dětem ING fondu s názvem “Peníze nebo život!” Nadace Terezy Maxové již mnoho let podporuje ústavní děti a děti z pěstounských rodin a cílem tohoto projektu je pomoc v osamostatnění právě takových dětí. Někdy se zdá, že se dětem v dětských domovech a dětem z pěstounských rodin se dává už tolik, ale ono se to celé společnosti opravdu vyplatí. Člověk, který se v dospělosti o sebe umí postarat a nežije ze státních peněz, není zátěží a ten, který naopak do státní kasy příspívá, je přínosem pro celou společnost. To je hlavním cílem víkendů finanční gramotnosti: pomocí zážitku nechat děti zakusit jaké to je, hospodařit s omezeným rozpočtem, přemýšlet a plánovat, co ano, co ne, zkusti si to uvařit, uklidit si po sobě a to nejen 1 den.

Termíny: 10.-12.3.2017, 31.3.-2.4.2017

Informace: Libuše Pavelková, libuse.pavelkova@viafamilia.cz, tel. 731510616

Počet míst je omezen!

Pozvánka

Projekt podporuje:

 

 

Komentáře jsou uzavřené.