Finanční gramotnost zážitkem

Říjen 20th, 2016

Název zní složitě? Ale je to vlastně všechno o penězích…jak s nimi zacházet jak je naplánovat, jak je vydělat, jak je šetřit nebo využívat…a to všechno tím, že si to děti a mladí lidé tak trochu vyzkoušejí. O tom všem jsou víkendy finační gramotnosti zážitkem, projekt, který je podpořen také z veřejné finanční podpory města Příbora.

Menší skupina účastníků si během víkendu vyzkouší, jak vyžít ze 70 Kč za osobu na den (na jídlo). Spojí se do “rodiny”, plánují, počítají, nakupují, vaří, uklízí, zase počítají, hodnotí, promýšlejí…a to všechno pod vedením zkušených dospělých, kteří jsou jejich průvodci. Určitě za ně nic nedělají, nedávají nežádané rady, ale snaží se motivovat účastníky k maximální participaci.

Během víkendů si mohou účastníci vytvořit měsíční rozpočet rodiny, doví se, co je to DPH, televizní poplatky, úroky, daně, sociální dávky, alimenty…Zdálo by se, že to moc mladé nebaví, ale opak je pravdou. Tyto víkendy jsou dětmi velmi oblíbené.

Víkendy proběhly v termínech od 7.-9.10. a 14.-16.10.2016 v prostorách Dětské misie na JIčínské ulici. Výborné ubytování, prostory na vzdělávání a aktivity pro děti vynikající, ale trochu malá kuchyňka – ale nikoho to neodradilo – vešlo se nás tam někdy až 15!

 

Komentáře jsou uzavřené.