Den rodiny

Prosinec 13th, 2016

Jako každoročně i letos jsme uspořádali za podpory města Příbora tzv. Den rodiny. Tentokrát to bylo v sobotu odpoledne 10.12.2016 v centru Dětské misie va Jičínské ulici. Toto místo jsme zvolili proto, že jsme se chtěli letos vrátit k oblíbené činnosti – pečení rodinných vánoček.

Letošní téma bylo FAMILY FUN a myslíme, že jsme si opravdu legrace užili. Naším cílem je podpořir rodičovské kompetence, posílit rodinné vazby a rodinou čest. Nevím, zad víte, že průměrný evropský otec stráví s dětmi tak 7 minut týdně. Tak na našem Dnu rodiny to určitě bylo víe než 90 minut!

Po úvodním koncertu pěveckého sboru dětí a mládeže z Příbora SC GOSPEL si rodiče a děti vyslechli interaktivní vyprávění o Vánocích. Pak se pustili do rodinného klání. Rodiny soutěžily v několika disciplínách, které vyžadovaly šikovnost, ale také vzájemnou spolupráci všech členů. Každá rodina také musela složit báseň na daná slova.  Vítězné rodiny získaly věcné ceny.

Než se všechno spočítalo a vyhodnotilo, rodiny se pustily do vytváření tradičních vánoček. Motalo se do toho několik párů rukou. Výsledek však byl úžasný, za nějakou dobu to krásně vonělo a samozřejmě, že došlo také k ochutnání s čajem! Zbytek si rodiny odnesly domů na nadělní snídani.

Na akci je vždy možné získat informace ohledně různých právních a sociálních otázkek, které rodiny mohou mít, odnést si různé informační letáky a kontaky na organizace a jednotlivce, kde lze najít pomoc v krizi.

Celkem se akce zúčastnilo na 60 osob. Děkujeme všem za účast a také městu Příbor, které každoročně tuto akci finančně podporuje. Těšíme se na příští rok.

 

Komentáře jsou uzavřené.