Den rodiny v Příboře

Prosinec 6th, 2011

V sobotu 19. listopadu se uskutečnil Den rodiny, který u příležitosti Světového dne dětí a mužů pořádala Academia Via Familia o.s. za podpory Města Příbora.
Den rodiny se již druhým rokem uskutečnil ve Fitcentru v odpoledních hodinách, během kterých obsadili prostor tělocvičny děti a jejich rodiče.
Poutavým zpestřením letošního Dne rodiny bylo velmi zajímavé povídání o životě v africké Keni, které si připravila a zábavnou formou předala, zvláště dětem, příboračka Ester Pavelková, která tam strávila 4 měsíce. Děti si mohli během přednášky vyzkoušet nošení vody v kanystru na hlavě a také banánů, které jim nakonec byly odměnou.
Rodiny i jednotlivci si mohli zasoutěžit v různých disciplínách, jako bylo lovení rybiček, čichání koření, skákání panáka, stavění molekuly, hod na branku, ve které byl chytačem, sám pan starosta města Příbora, a mnoha dalších. Nakonec se malovala rodina na výletě a skládaly krásné básničky. Malá ukázka od neznámého autora ze zúčastněných rodinek.
„Příbor, to je město naše, na náměstí setkává se,
naše malá rodina, slunce svítit začíná,
ještě plínky nakoupíme, hned na výlet vyrazíme,
náladu nám nezdolá, ani obchvat Příbora.“
Rodiny, dospělí i děti si tak mohli vyzkoušet svou trpělivost, hravost i kreativitu. Rodinného dne se zúčastnilo asi 60 lidí a zasoutěžilo si 14 rodinek nebo jednotlivých zástupců rodin, kteří dostali sladkou odměnu a někteří i krásné věcné ceny.
Také byla velká radost u Kola štěstí a ani bleší trh nezel prázdnotou. Obsazený byl i skákací hrad a dětské fitness pro naše nejmenší rodinné účastníky. Rodiče a trochu starší potomci si mohli společně zatančit na tanečních podložkách v programu Stepmanie.
[gallery]

Komentáře jsou uzavřené.