Velikonoční kraslice

Březen 10th, 2009

martin_empty-tomb-432x313_small1

Pomůcky: vyfouknuté vajíčko (na obou koncích vajíčka udělejte otvor a obsah vyfoukněte), které nazdobíte; lze použít i vajíčko z umělé hmoty, ale není to tak působivé jako v případě skutečného vajíčka

Téma: Pán Ježíš vstal z mrtvých a hrob je prázdný

Biblický text: Není zde; byl vzkříšen, jak řekl. Pojďte se podívat na místo, kde ležel. Matouš 28,6

Existuje mnoho věcí, které nám připomínají Velikonoce – např. květiny, čokoládoví zajíčci nebo pomlázky. Jednou z nich, a ta snad každého z nás v souvislosti s Velikonocemi vždycky napadne, jsou velikonoční kraslice. Kolik z vás chodí na pomlázku? Už jste někdy přemýšleli o tom, proč přitom dostáváte vajíčka, která se stala symbolem Velikonoc?

Víte, co se stane, když kvočna sedí několik týdnů na vejcích? Správně, po určité době se z nich vyklubou kuřátka. Vajíčko znázorňuje nový život a připomíná nám, že uvnitř skořápky se skrývá živé stvoření, které se může dostat ven. Velikonoční neděli slavíme proto, poněvadž je to den, kdy Pán Ježíš vyšel živý z hrobu.

Dnes ráno jsem vám přinesl(a) pravé velikonoční vajíčko a ukážu vám, proč mu tak říkám. (Promáčkněte skořápku vyfouknutého vajíčka.) Toto vajíčko je prázdné, proto o něm mluvím jako o pravém velikonočním vajíčku. Připomíná mi totiž, že když přišli Ježíšovi učedníci o velikonoční neděli k hrobu, našli ho prázdný. Setkali se tam s andělem, který je upozornil: „Není zde; byl vzkříšen, jak řekl.“ Hrob je prázdný, Pán Ježíš v něm není. Byl vzkříšen a protože žije, i my v něm můžeme mít nový život.

Pane Bože, dnes se radujeme z toho, že hrob je prázdný. Děkujeme ti, že v něm Pán Ježíš nezůstal. On vstal z mrtvých, a proto i my v něm můžeme mít nový život. Amen.

Copyright © 2001-109 Sermons4Kids.Inc  Všechna práva vyhrazena. Použito se svolením.
Translation © 2009 Academia Via Familia o.s.