Bůček na zelí
Červen 15th, 2009
Suroviny pro 4 porce: ½ bůčku (kuřete, jehněčího, kotlety, krkovice…), 1 kg kysaného zelí, cibule, koření, sůl, 4 cibule, 1 lžíce krystalového cukru.
Postup přípravy: Maso nakrájíme na plátky a „předpečeme” na cibulce (kromě bůčku je nutné použít i olej) v pekáči cca 20 minut. Maso vybereme a do pečící nádoby naložíme v silnější vrstvě kysané zelí a zelí pocukrujeme. Na zelí rozložíme upečené maso spolu s cibulkou (můžeme přidat další). Maso lze vzájemně kombinovat. Maso podle chuti okořeníme (grilovaní koření, steakové, špetka chilli apod.). Poté zapékáme přikryté v troubě na 200 °C cca 30-40 minut. Maso během pečení několikrát obrátíme, aby bylo důkladně propečené (bůček, kuřecí stehna do zelí „pustí” tuk, v případě použití netučného masa, je nutné zelí trochu omastit). Při pečení zelí nasákne chutí masa. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory nebo houskové či bramborové knedlíky.
Celkový čas na přípravu: 60 minut
Komentáře jsou uzavřené.