Na čtvrt cesty na Valašsku

Září 12th, 2012

Na čtvrt cesty – pobyt pro děti a mládež z dětského domova

První víkend v září jsme se sešli s 16 dětmi z DD z Příbora na pobytu finanční gramotnosti ve Velké Lhotě. Projekt financovaný ING Bank Fondem nadace Terezy Maxové měl za cíl připravit děti na odchod z domova.

Účastníci se ještě v domově rozdělili na malé skupinky – rodinky – které hospodařily s vlastním rozpočtem. Na pobyt si rodinky přivezly tašky plné potravin, které potřebovaly k vaření. Samozřejmě nechyběl toaletní papír! každá rodinka si sestavila vlastní jídelníček a šlo se na to…středisko umožňuje vařit několika skupinám najednou. Po skončení jídla jsme si připravili ochutnávku a hodnotili jsme jídlo druhé skupiny.

Kromě vaření jsme “kupovali” zařízení bytu a sestavovali, koli to stojí. Poslední den pobytu jsme řešili partnerské vztahy s našimi vedoucími, kteří spolu žijí 29 let.

Počásí nám tentokrát přálo a tak během pobytu nechyběla procházka za houbami, které ale vůbec nerostly. Zato jsme našli stádo koní a někteří si koně chtěli i osedlat. Kluci si zahráli fotbal, holky volejbal a večer jsme strávili čas u táboráku.

Vaření se nám opravdu povedlo a byli jsme schopní vyjít z velmi nízkého rozpočtu, který nám byl přidělen. Na konci pobytu byla vyhlášena vítězná rodinka – získali od nás nejvíce bodů za chutnost a nejvíce se drželi rozpočtu!

Komentáře jsou uzavřené.