Víkend pro celou rodinu – Brniště

Leden 28th, 2011

Od soboty do neděle jsme strávili v S. Čechách, v Brništi. Místní sbor BJB nás pozval na víkend pro rodinu. V sobotu odpoledne jsme strívili s učiteli nedělní školy na semináři. Od 9.00 h do 12.00 jsme si povídali o tom, co jako učitelé můžeme ovlivnit a co je důležité vědět, co ovlivnit nemůžeme. Probrali jsme hodinu s učiteli od A do Z. Velká debata vznikla kolem Facebooku…má učitel obětovat čas a brouzdat pro této sociální síti či tento čas věnovat užitečnějším věcem?

Odpoledne pak bylo věnováno rodičům. Od 14.00 h do 18.00 jsme společně budovali domov…pokládali základy, zpevňovali, vybavovali, uklízeli…zjistili jsme, že je mnohem snadnější postavit dům než vybudovat domov…část programu jsme se rozdělili na muže a ženy a povídali si tajnosti. Muži dostali domácí úkol…zda ho splnili, ví jen jejich manželky :)

Nedělní dopoledne bylo rezervováno pro poradenství a odpoledne v 15.00 h začala rodinná bohoslužba. Na příběhu Mary McLeod Bethune jsme si ukázali, že Bůh má pro každého člověka připravné dobré skutky. Na předmětné lekci s třemi kruhy jsme si názorně vysvětlili evangelium. Po skončení bohoslužby jsme si ještě povídali u kávy a výborných koláčů. Jen neradi jsme odjížděli.

Komentáře jsou uzavřené.