Návštěva Severního Irska

Leden 18th, 2010

Spolupráce s veducími, kteří s námi byli na etním kempu Irská balada 2009 pokračuje! Devíti lidem z kempu se dostalo té výsady, že mohli navštívit naše spolupracovníky přímo v S. Irsku.

Letadlem jsme se dopravili do Dublinu, odkud jsme se jeli podívat na mystické místo Tara, sídlo Irských králů, odkud vidíte na všechny strany Irska. Pokud hrozilo nebezpečí, zapálil se signální oheň a za malý moment hořelo na vzdálených kopcích několik signálních kopců.

Naší základnou bylo Tandragee, město blízko více nechvalně známého Portadown. Odtud jsme navšítili Belfast, hlavní město S. Irska. Tam jsme navštívili Queens University, kde je knihovna C.S.Lewise. Byli jsme se podívat u moře, na tzv. Obrových chodnících (Giant’s causeway), navšítivili různá přímořská městečka…No v autě jsme strívili dost času z těch nabitých pár dnů. Byla to paráda! Sbor v Craigavon nás úžasně přijali, uspořádali pro nás večeři, kde se podávala irský specialita – Irish stew.

Irsko je nádherný zelený ostrov s milými, veselými lidmi! Těšíme se na Irskou baladu 2010, kde za námi irští hosté opět přijedou!

Komentáře jsou uzavřené.