Mrkvový dort
Říjen 28th, 2009POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g mrkve, 200g vlašských ořechů, 250g polohrubé mouky, 300g hnědého cukru, 100g hrozinek, 4 vejce, 250ml rostlinného oleje, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky skořice.
Na krém: 200g Lučiny/čerstvého sýru, 120g práškového cukru, 80g másla + kousek na vymazání plechu, 1 balíček vanilkového cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Ořechy nasekejte nožem na menší kousky. Mouku smíchejte se sodou, hrozinkami, skořicí a cukrem.
Troubu předehřejte na 180 ºC. Větší a hlubší pekáč (zhruba o rozměru 20 krát 35cm) vymažte máslem a následně vyložte pečícím papírem – výborně k nádobě přilne.
Vejce rozklepněte do misky a ručním elektrickým šlehačem je nejprve ušlehejte do pěny. Pak do nich postupně zašlehejte olej až vznikne krém.
Vaječný krém smíchejte s mrkvovou směsí a vzniklé těsto vyklopte a rozetřete na plech. Pečte v předehřáté troubě 40-50 minut nebo dokud není zkušební párátko zapíchnuté do těsta zcela suché.
Přísady na krém pečlivě promíchejte a potřete jím vychladlý moučník. Vidličkou můžete na povrchu vytvořit vlnky a přizdobit podle chuti.
Tento recept nám poslala R.M. ze Vsetína via e-mail.
Komentáře jsou uzavřené.